Nazorg

Draag je wolvis met zorg. Draag zorg voor je wolvis.

door Chiara Verschueren

 

Bij Wolvis geloven we in tijdloze en duurzame ontwerpen die tot leven komen in kleurrijke sjaals. De sjaals worden met liefde door ons ontworpen in Gent en met evenveel liefde gebreid in beperkte oplages in onze fabriek in Waregem.

Ook jij bent een schakel in dit duurzame verhaal. Als jij even lief bent voor je sjaal, blijft hij eindeloos mooi en onbeschadigd én draag je op die manier je steentje bij voor een beter milieu. Hieronder geven we je enkele tips hoe je dat in stapjes kan aanpakken.


Verluchten 

Je Wolvis enkele uren buiten hangen kan wonderen doen. Het maakt je sjaal terug fris en verwijdert slechte geurtjes. Vermijd wasknijpers, want deze kunnen je sjaal beschadigen. Gebruik bij voorkeur een houten kapstok of hang hem over een wasdraad. Wil je een extra frisheid? Hang je sjaal dan in de nacht of tijdens de ochtenddauw buiten.


Stomen

Geen zin om een wasmachine te laten draaien voor maar één sjaal? Of is je sjaal eigenlijk niet vuil maar wil je hem gewoon wat opfrissen? Een alternatieve en duurzame manier voor het wassen van eigenlijk alle soorten kleding, is stomen. Stomen zorgt ervoor dat geurtjes verdwijnen en dat je sjaal weer als nieuw aanvoelt. Het duurt slechts een minuutje, doodt 99% van de bacteriën en verbruikt veel minder water dan een wasmachine.

Door een stomer te gebruiken zullen je Wolvis en andere kledingstukken minder snel slijten, waardoor ze langer als nieuw blijven. Onze persoonlijke favoriet is van het merk Steamery en kan je bij Supergoods kopen.

Verzachten

Alle Wolvissen worden voorgewassen in de fabriek nadat ze van de breimachine komen. Dit ‘voorwasje’ is een essentieel onderdeel van het productieproces. Alle sjaals worden namelijk iets ‘te groot’ gebreid, rekening houdend met de krimp die het wassen veroorzaakt. Door deze krimp haken de vezels mooi in elkaar en voelt de sjaal soepeler aan. 

Het product dat onze producent hiervoor gebruikt, ruikt zalig. En dat wordt ook door jullie opgemerkt! We krijgen af en toe berichtjes waarin jullie vragen naar de heerlijke geur van onze sjaals. 

Goed nieuws! In de maand december krijg je bij je aankoop >€100 een flesje met dat heerlijke wolwasmiddel, goed voor 2 wasbeurten.

Hiermee kan je je sjaal opnieuw zo heerlijk laten ruiken, als toen je hem voor de eerste keer rond je hals sloeg. Het etiket van de ‘wolvisverzachter’ werd ontworpen door Charlotte Peys. Ook van de bijsluiter maakte ze een prachtig kunstwerkje dat een plaatsje aan je muur verdient.

Wassen 

Je sjaal mag zeker de wasmachine in, ze zijn namelijk al voorgewassen, maar eigenlijk is dit niet nodig als de sjaal niet écht vuil is. Alle Wolvissen van deze winterreeks zijn gemaakt van merinowol, dus er zit al een laagje lanoline op de sjaal. Deze lanoline werkt zelfreinigend, antibacterieel en waterafstotend. Als je toch besluit om de sjaal in de was te doen, kies dan het wolwasprogramma op je wasmachine of was je sjaal met de hand.

Na het wassen laat je de wollen sjaal best niet op een kapstok drogen, want door het gewicht van het water zal deze uitrekken. Rol in plaats hiervan je sjaal voorzichtig in een handdoek om het grootste deel water eruit te krijgen en leg hem vervolgens op een vlakke ondergrond om te drogen. 

Bewaren 

Motten houden evenveel van merinowol zoals jij.

Voor zijn zomerslaapje, is je sjaal het veiligst in een afgesloten doos, maar je kan hem ook in papier wikkelen of opgeplooid in de kast bewaren. Wikkel hem dan rond het stukje cederhout dat je bij je Wolvis kreeg, de geur van cederhout zal de beestjes afschrikken.

Herstellen

Heb je een haakje in je sjaal, of zit er een gaatje in? Stuur gerust een mailtje naar info@wolvis.be. We herstellen dit graag voor je. Misschien niet in oorspronkelijke staat… want we vinden het leuk om iets toe te voegen aan je sjaal en er op die manier iets nieuws van te maken.

 
Previous
Previous

In gesprek met Charlotte Peys

Next
Next

Home sale